Reflexions sobre bocairent.net

Ja són molts anys administrant i mantenint Bocairent.net, des del 2001 que va ser el seu naixement. Són moltes les hores, disgustos i maldecaps que m’ha dut la pàgina però em compensa resobradament les moltes satisfaccions que m’ha aportat a nivell personal. La veritat es que he aprés moltíssim de tota mena de coses gràcies a esta experiència. La pàgina és una finestra oberta a tot el món que sense la col·laboració de tots els que l’administren, visiten i aporten el seu punt de vista no tindria cap raó de ser.

Són moltes les persones que segueixen la pàgina de manera assídua i aprecien el seu veritable valor, sobretot les que viuen fora i que troben en ella un apropament viu i sentit al poble. Bona mostra de la seua popularitat , a banda de les nombroses converses en les que surt a relluir el nom de bocairent.net, és la seua evolució espectacular en nombre de visites al llarg del temps;

En 2001 . No hi ha dades el sistema era diferent.
En 2002 – 57.852 visites
En 2003 – 262.690 visites
En 2004 – 346.072 visites
En 2005 – 352.516 visites
En 2006 – 890.713 visites

Tanmateix estos indicadors no reflecteixen per a res el grau de satisfacció i/o acord que obté un usuari cada vegada que llig els continguts de la web. Certament hi ha dies que m’agrada més que altres, com a tots, però sé que puc enviar en qualsevol moment allò que vullga per a que s’escolte la meua veu, si no ho faig/fem és per que som massa còmodes. Es veritat que hi ha espais dintre de la web que són més plurals que altres com per exemple els Fòrums i secció de columnistes i d’altres que caldria millorar en aspectes com usabilitat o altres criteris de publicació com les noticies o la galeria fotogràfica per exemple. És sobretot en les noticies on caldria revolucionar més la cosa, al meu parer deuriem d’instaurar els mecanismes necessaris en la web que permeteren de manera efectiva aconseguir eixa pluralitat que tant reclama la gent. Segons la meua opinió ho podriem aconseguir de diferents maneres:

-Tornant a permetre els comentaris anònims en les noticies però amb prèvia supervisió dels administradors tal com es fa amb els comentaris dels columnistes. Dinamitzariem així esta secció i no es descontrolaria tant com altres vegades ha passat.

-Que la decisió de les noticies que pasen a primera plana la prenguera un algorisme automàtic que tinguera en conter el nombre de vots que hi tenen les noticies que han enviat els usuaris i estan en espera de ser publicades (com la web meneame.net). Es a dir cada cop que un usuari envia una noticia anirien a parar a una secció pública de noticies pendents de publicació (el limb). A esta secció podria accedir en tot moment qualsevol usuari i votar aquelles que més li interessen personalment. Amb l’acumulació de vots que anirien rebent les noticies un programa informàtic decidiria quines pasen a primera plana i quines no. Seria un sistema que reflectiria en la pàgina principal, a través de la suma de voluntats de la comunitat de lectors i col·laboradors, que és el que realment els interessa. Persupost només podriem emetre un vot per dia i noticia i els vots dels usuaris enregistrat que més "Karma" tindrien més pes. S’aconsegueix més "karma" quan més participacions positives es realitzen a la web. Els detall exactes ja es podrien parlar.

En definitiva i permitint-me la llicència de modificar una sentència ampliament parafrasejada moltes vegades en bocairent.net el que vull dir és: "Al Cèsar el que és del Cèsar, a déu el que és de déu i al programari (software) allò que pot fer millor que els homes" .

Tot això son idees i projectes, qualsevol aportació de la gent sempre que siga en la línea de fer de la web un espai més amigable i confortable per a tots sempre serà ben rebut. M’apesara el fet de saber que es podrien fer moltes més coses per millorar-la, ja que idees no em manquen, però malauradament la falta de temps em té presoner ,supose que com a la majoria . Ademés hi fan falta recursos econòmics per dur tots estos i molts altres projectes endavant i malauradament som molts els que usem i gaudim de bocairent.net però pocs els que de veritat estem compromesos a finançar-la i millorar-la.

El que hem de fer és treballar tots junts per què la pàgina siga un espai cada vegada més participatiu, millor i més propi i proper per a la comunitat de gent interessada en el poble i el que allí succeeix, si per contra s’embarquem en guerres infructuoses passarà com deia aquell

-Senyors!. L’últim que tanque la porta i que tire la clau a la teulà !!! -.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *